За тортите

Кават, че с какъвто се събереш, такъв ставаш и ти! И са прави хората! В последно време едната компания, с която се събирам са Бо, Кат, Мария CAS и Мария Стефанова - големи душички и страхотни приятелки (надявам се някой ден да чуя подобни думи и за мен)! Та, прекарваме си чудесно заедно и в някакъв смисъл се допълваме или откриваме по нещо от себе си във всяка останала! При последното ни събиране възникнаха разсъждения относно ръчно изработените албуми, които развиваме тази седмица в Картишок-а, но за това ще пиша съвсем скоро.
Тези дни с една майка уговаряме изработването на картонена торта на парчета за детската градина на дъщеря й, и в един момент възникна дилемата: Дали тортата да не е от кутии? Тази сутрин погледнах разсъжденията на Кат от преди една година и реших, че е време да представя отново своите проекти и мисли според личните ми наблюдения и препочитания.
Започвам!

Торта на парчета
Специално за случая реших да изработя мъжки вариант на парче торта, идеята за който видях в "Pinterest - Вашето място за вдъхновение!".
Предимството на този вид торти е, че всеки гост на празненството има възможност да вземе за себе си едно парче, което да бъде освен личен подарък, но и хубав спомен. Мнгоо е приятно след време да погледнеш на едно такова подаръче и да си кажеш: "Ех, какви прекрасни прятели имам!"
Недостатъкът е, че отнема повече техническо време за изработка.

Торта с готови кутии:
Тази торта изработих от метална кутия за бисквити
Предимството е, че кутията е малка и в нея могат да се събират дребни момически неща. Декорацията се прави от цветя и етикетчета, които използвам при направата на картички.
Недостатъкът е, че облепването на кутията и капкът трябва да се съобразят със затварянето на кутията, тъй като металните кутии се затварят много плътно.


Тортата на Габи е изработена с готови картонени кутии.
Предимството на такава торта е, че кутията е в подходящ за целта цвят и/или десен и не отнема техническо време за изработване. Тук кутията е по-голяма и дава възможност за събиране на поздравителни картички и малки подачрчета или албумче от събитието.
Недостатъкът е, че колкото по-голяма е кутията, толкова по-обемна трябва да е декорацията, за да не се изгуби в пространството на проекта.

Торта от правени кутии
Кутиите за тази торта изработих от празни макари, които слепих една за друга и за дъно и капак, използвах кашон.
Предимството е, че кутиите са много леки и въпреки, че тортата е по-обемна, тя всъщност не тежи. Тук съм използвала по-големи цветя, като за скрапбук страници и пана.
Недостатъкът е, че изаботването на кутия е много трудоемко както за формата, така и за облепването особенно, когато е кръгла.

ОБОБЩЕНИЕ:
Кутията на парчета е възможност да подарите част от себе си на всеки участник в празненството Ви, независимо от поводът за събитието.
Металната кутия, ви предлага приятно похапване на вкусни и луксозни курабийки, докато творите и остава за рожденникът.
Картонената кутия остава за рожденникът и му позволява да организира в нея спомените от събитието.
Ръчно изработената кутия също остава за рожденикът, а на вас ви дава възможност да се упражните в модерната напоследък Микс Медия.
От финансова гледна точка всички видове торти са равностойни!
На вас остава да решите какъв ефект иемоция искате да създадете за себе си и за получателя!
Толкова от мен за сега! До скоро!

Коментари

  1. Страхотен анализ, Плами!
    Аз чревоугоднически да си кажа, че винаги бих предпочела истинската торта, която да хапнем с приятелите, а за спомен... едни снимки ще ни стигнат! ;)
    Иначе сигурно би било хубаво да остава по нещичко и за гостите, което да си запазят като спомен! :) <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм за истинските торти!!! Само да спомене някой тази вълшебна думичка и очите ми светват, а всичко наоколо е без значение. Но милите спомени остават, а запечатани на снимка, са оше по мили! А срещите на живо, правещи настоящето реално - са безценни!

      Изтриване
  2. Плами, много добро обобщение си направила на тази толкова актуална тема с торти. Ще го споделя в Картишок ако не възразяваш, защото сега с новият сезон в градините пак ще има чуденки от страна на родителите, а твоите торти са разкошни. Мъжкия вариант много ми допадна, особено ако измислиш как да напълниш парчетата с уиски.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кат! Точно сезонът на рождените дни в детските градини ме подтикна да напиша мислите си. Разбира се, че това е и малък подарък за Картишок-а! Уискито е добра идея и съм сигурна, че скоро ще бъде осъществена!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

картоненият куфар

последно за годината